Club de Mobilitate Urbana – Senseability

logo club de mobilitate urbana

Ce este Clubul de Mobilitate Urbana?

Clubul de Mobilitate Urbana este prima initiativa de acest gen, lansata de Asociatia Metodelor Alternative de Integrare Sociala si sustinuta de Fundatia Orange. Scopul Clubului este cresterea gradului de incluziune sociala a persoanelor cu deficiente de vedere care se se lupta cu fenomenul de izolare sociala si au o teama naturala de a explora mediul urban local. Clubul asteapta membrii si sustinatori – persoane cu deficiente de vedere dar si specialisti in educatie, servicii sociale, arhitecti, designeri si alte persoane care doresc sa faca un prim pas catre imbunatatirea mobilitatii urbane.

Unde si cand se aduna Clubul?

Clubul de Mobilitate Urbana se deschide oficial in septembrie 2017 in spatiul La Firul Ierbii din Bucuresti si va functiona pana in iunie 2018 cand vom organiza tururi “pe neve” prin Bucuresti pentru a pune in practica abilitatile dobandite.

Activitatea si programul Clubului vor fi prezentate si promovate pe canalele proprii dar si pe canalele partenerilor strategici si partenerilor media.

Metodele Clubului

Clubul de Mobilitate Urbana isi propune combaterea acestor probleme prin diseminarea de instrumente (atat conventionale, cat si bazate pe noile tehnologii) si incurajarea schimbului de experiente si cunostinte intr-un mediu prietenos, de socializare.

In cadrul proiectului, ne propunem crearea a 10 harti tactile despre Bucuresti si cele mai cunoscute zone din oras, astfel incat persoanele cu deficiente de vedere sa asimileze notiuni generale despre structura tesutului urban.
In acelasi timp, vom organiza o serie de workshop-uri pentru diseminarea de tehnici si cunostinte privind mobilitatea urbana, solutii IT pentru orientare in mediul urban, dezvoltare personala, comunicare si mobilitate profesionala pentru persoanele cu deficiente de vedere.

Beneficiile membrilor Clubului

Nu vei primi un card de membru insa vei face parte din prima initiative catre integrarea sociala a nevazatorilor care face apel catre institutiile statului, presa, societatea civila, comunitatea de artisti si toti cei deschisi sa transform un oras neprietenos intr-un oras accesibil tuturor.


Aici te poti inscrie la atelierele CMU Senseability