CMU trece in digital – primul hackaton si pasi catre prima aplicatie pentru club

 

Anul acesta se prevede a fi unul foarte aglomerat, dar asta este de bine!

Asa cum am anuntat si pe pagina CMU Senseability, echipa faina de la Accenture Romania a organizat un hackathon pe 23-24 martie, la Impact Hub. Scopul Code 4 Diversity 2.0 – 24-hours hackathon a fost realizarea unei aplicatii pentru CMU prin care incercam sa ne rezolvam o problema mai veche. Aceea de a crea o platforma de comunicare intre beneficiarii CMU si voluntari.

Tema lansata a fost de a realiza o aplicatie web/mobile prin care putem oferi persoanelor cu deficiente de vedere posibilitatea de a gasi insotitori (atat tipici cat si cu deficiente) cu care sa participe la diverse activitati din Bucuresti. Pentru noi a fost primul hackathon, asa ca am fost foarte suprinsi sa vedem cate echipe s-au strans si cum au stat sa lucreze 24 de ore pentru a gasi o solutie. Bineinteles, si atmosfera a fost pe masura, intr-un co-working modern si cu diverse momente de energizare precum show-ul de percutie.

Ne-a fost destul de greu sa luam o decizie la final deoarece toata lumea a muncit din greu, dar echipa Eyesistem a reusit sa aduca aplicatia la forma cea mai apropiata de tema.

Putem sa va anuntam cu entuziasm ca acum lucram, tot cu sustinerea Accenture Romania, la terminarea acestei aplicatii. Ea va oferi posibilitatea de a crea cont de beneficiar, de voluntar, de a evalua interactiunea dintre utilizatori, de a promova evenimente culturale, sportive, educationale, etc. si de chat. Bineinteles, incercam sa gasim si parteneri care vor sa sustina aplicatia prin voluntari sau prin promovarea ei printre posibili beneficiari.

Revenim cu vesti cat de curand!